Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Mitä on nikotiininuuska?

Nikottininuuskaksi kutsutaan tupakattomia nikotiinipusseja, joiden suosio on ollut tullin mukaan kovassa kasvussa. Nikotiininuuskaa eli nikotiinipusseja käytetään esimerkiksi nuuskan tai tupakan lopettamiseen, ollen puhtaampi ja miellyttävämpi vaihtoehto nikotiiniannoksen hankkimiseen.

Mitä eroa nikotiininuuskalla ja tavallisella nuuskalla?

Tavallinen nuuska on tehty käyttäen tupakkakasvin osia, kun taas nikotiininuuskaksi kutsutuissa nikotiinipusseissa ei ole lainkaan tupakkaa mukana. Nikotiininuuska on niin kutsuttua makunuuskaa, nikotiinin ollessa ainoa tupakasta peräisin oleva aine. Loput nikotiininuuskan aineista ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ainesosia, jotka eivät sisällä tupakan tapaan haitallisia yhdisteitä.

Nikotiininuuskaa suositellaankin käytettäväksi esimerkiksi nuuskan lopettamiseen. Tällöin nuuskaaja voi lopettaa tupakkaa sisältävän nuuskan käytön, saaden kuitenkin kevyen nikotiiniannoksen puhtaammassa ja paremman makuisessa muodossa.

Onko nikotiininuuska Suomessa laillista?

Nikotiininuuskaa saa tuoda maahan matkalta sekä tilata netistä Euroopan talousalueelta tullin sääntöjen puitteissa.

Käytännössä maahantuontisäädökset koskevat nikotiininuuskan vahvuutta sekä tuontimäärää. Nikotiinipussit eivät ole tupakkalain määrittelemä nuuska, vaan niille on omat säännökset tullin toimesta.

Tullin maahantuontisäännöksissä kerrotaan, että Suomeen tuotavan nikotiininuuskan nikotiinipitoisuus saa olla enintään 4 milligrammaa (4 mg) käyttöannosta kohden. Tällöin nikotiinituote määritellään itsehoitolääkkeeksi.

Vahvuusrajoituksen lisäksi tulli on keksinyt säännön nikotiinipussien tuontimäärään: nikotiininuuskaa saa tuoda matkustajatuontina Euroopan talousalueelta 12 kuukauden henkilökohtaista käyttöä vastaavan määrän, ETA:n ulkopuolelta kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän.

Nikotiininuuskan tilaaminen netistä Suomeen on sallittua samaisen vahvuussäännön mukaisesti (4 mg / käyttöannos), sekä Euroopan talousalueelta tilattaessa määrä saa vastata korkeintaan kolmen kuukauden henkilökohtaista käyttömäärää.

Kun tilaat netistä: Voit tilata nikotiinipusseja Eta-alueelta enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Eta-alueen ulkopuolelta et voi tilata nikotiinipusseja.

Kun tuot matkalta: Voit tuoda nikotiinipusseja Eta-maasta 12 kuukauden tarvetta ja Eta-alueen ulkopuolelta kolmen kuukauden tarvetta vastaavan määrän.

Lue lisää nikotiininuuskan tuontimääräyksistä Tullin sivuilta.

Nikotiininuuskan tilaaminen

Helpoin tapa hankkia laillista nikotiininuuskaa on tilaamalla suoraan netistä. Verkkokaupastamme löydät yhden Suomen kattavimmista valikoimista nikotiinipusseja, joka toimitetaan perille 2-4 arkipäivässä tilauksesta. Kaikki nikotiininuuskamme ovat lain ja tullin maahantuontisäännösten määrittämissä rajoissa, ja voit tilata niitä huolettomasti 3 kuukauden käyttöä vastaavan määrän.